Page 1 of 1

Mures Trophy 2012 - Editia X

PostPosted: 18 Jun 2012, 08:16
by watcher
A zecea editie a Offroad Mures Trophy a avut loc in zona Ibanestii de Padure (33 de km de Reghin) , intr-o zona extraordinara pentru offroad: in toate partile numai dealuri imapdurite.

Roadbook foarte bun, ca de obicei, cu sistemul benzilor de confirmare (nu puse IN POZITIE ca sa te iei dupa ele ci la 30 m dupa ce intri in pozitia corecta (!) - foarte misto)

O chestie inedita a fost masa in traseu: la punct control cu oameni era bufet suedez cu rosii, branza, slana, ceapa, apa etc. Pe stop timp. Foarte misto(!) - sigur ca da, pentru cei care nu rup masina pana acolo :))

Dar si la finish si in tabara a fost mancare gen bufet suedez, sa iti pui si in cap :) Cred ca a fost parte din conceptul editiei aceasta - misto.

Revenind la traseu, el a fost mult offroad, nu s-a putut merge repede deloc. Nici cand ieseai din parau pe pajiste nu puteai merge tare, si acolo radacini si piatra. Sfatul de la briefing "protejati masinile" a fost probabil cel mai bun sfat posibil, fiind inregistrate in fiecare zi abandonuri cu masinile rupte. Majoritatea patroalelor din concurs au indoit mai mult sau mai putin ceva pe la directie (in special bara de conexiune).

Blavenstein a castigat detasat prima zi, dar apoi a rupt masina definitiv in ziua 2 - s-a dus podiumul.

Traseul a fost construit dupa principiul: sus prin parau, legatura, jos prin parau, legatura, repeat :) Am avut cred ca 1 km de noroi, 50 km de piatra si 10 de legatura :)
In prima zi faza distractiva. Ne spune Luci la briefing: "am scos o bucata din traseu caci din cauza ploilor din ultima vreme erau sanse sa faceti dop acolo, asa ca dam startul de la pozitia 20"
Ei bine, bunele intentii nu au avut niciun efect, concurentii fiind intotdeauna mai altfel decat ai planuit :) : la pozitia 3, urcare, 20 de concurenti gramada :)) Vreo 2 ore (si mai mult).

Noi am pornit cu mare shpan, am urcat foarte mult din rampa respectiva si am constatat ca toata apa s-a dus afara din radiatorul proaspat mutat in spate :) . Am pus 6 litri din apele de baut, am coborat cu ele plus un bidon de 5 litri cei 400-500 m pana la rau, i-am urcat la loc, am lesinat, mi-am revenit :)), am umplut radiatorul, am pornit din nou, si in 20 m am dat iarasi apa afara.

Drept urmare, in timp ce 20 de masini se troliau la deal prin toata padurea, noi coboram printre ei sa aerisim motorul la rau. Am luat startul din nou, dupa 2 ore 20. Treaba asta ne-a omorat ziua, ajungand ultimii inainte de timp maxim (as in cu vreo 3-5 minute inainte de timp maxim :) )

In plus, in cursul zilei 1 am avut ceva semne de oboseala la ambreiaj (urcare lunga, shpan si pe la mijloc, fum din el...) Am terminat ziua cu bine (vezi mai sus) dar in ziua 2 dupa vreo 20 de pozitii am avut aceeasi situatie, asa ca am decis sa renuntam. Just in time, caci pe asfalt, in drum spre tabara, nu am putut sa mergem cu a 3-a caci patina.

Sunt deci in al 3lea an in care abandonez la Mures, de pe scaunul copilotului, cu masina rupta si nu din greseala de pilotaj (rasturnat, etc) In 2010 (mitsubishi, nea Emil) am avut un surub care a cazut in reductor de la zgaltaiala si am ramas in 4x2. In 2011 (toyota, Drujba) troliul spate montat defectuos ne-a lasat fara curent in baterii in mijlocul unei coborari unde ne troliam la vale. In 2012 (patrol, Razvanutza) am ramas fara ambreiaj. Poate in 2050 voi reusi si eu sa iau finishul la acest concurs :))

La open clasamentul arata astfel:
1) Gaganul / Tomitza (Extreme Adventure Baia Mare)
2) John / Balaurul (T44)
3) Tyh / Vetu (X3M Valcea)
....
8) Semaca

La Extrem Costel Casuneanu / Maurilio Zani au confirmat teoria din ultimii ani, castigand de fiecare data cand se prezinta la concurs. Pe locul 2 a urcat echipajul Sorin Venczel / Romica Chiriac iar pe 3 (dupa ceva probleme de arbitraj) Miko / Fiko .

La Standard echipajele cu experienta (Parvulescu / Cioban si Fasola / Jeny )s-au plasat pe podium fara probleme .

Re: Mures Trophy 2012 - Editia X

PostPosted: 18 Jun 2012, 12:17
by Red
Bun. Frumos relatat.
Acum, putin in afara subiectului, mi-a trezit "ceva" interesul... poate imi poti raspunde.
De cand se "da" Parvulescu la standard?
Eu il stiam a fi unul dintre cei interesati de alte "standarde", s-a plictisit de Open si de Extrem?

Re: Mures Trophy 2012 - Editia X

PostPosted: 18 Jun 2012, 12:37
by Mugur
Felicitari tuturor participantilor, felicitari organizatorilor.
Felicitari colegilor de la T44, care au facut efortul sa participe la aceasta etapa ( Mita, Nasu Mare, John, Semaca, Watcher, Balauru ) si mai ales felicitari lui John si Balaurul pentru un meritos loc 2 la acest concurs.
Deasemeni felicit pentru locul 1 pe prietenii nostrii, Tomita si Gaganul.

Re: Mures Trophy 2012 - Editia X

PostPosted: 18 Jun 2012, 12:53
by semaca
@red: dupa ani de zile de incercat sa se suie pe podium la extrem si open, in sfarsit, Parvulescu si-a dat seama unde-i este locul!!! : Lol : : Lol : : Lol :
Cuvinte de lauda la adresa organizatorilor si din partea mea! Nota 10!!! Traseele tehnice, cu putina alergatura au pus la incercare oameni si masini deopotriva! Felicitari colegilor de club, John si Balaurul, care au beneficiat de un merituos loc pe podium!!! Mi-a parut rau pentru Nasu mare ca si-a avariat masina si n-a putut continua...

Re: Mures Trophy 2012 - Editia X

PostPosted: 18 Jun 2012, 17:28
by watcher
@Red: as zice ca explicatia este ca masinile sunt toate ne-gata :)) (problema faimoasa)
Si Andy Fasola e in aceeasi situatie: masina nu mai mergea la open in actualul regulament, si a pus MTuri ca sa intre la standard :) - si s-a dovedit de bun augur decizia :)

Re: Mures Trophy 2012 - Editia X

PostPosted: 19 Jun 2012, 10:19
by tomitza
Anul trecut mi-am primit botezul la Mures, fiind prima competitie la care am participat, anul acesta am primit si recompensa. Multumesc tuturor din organizare pentru acest eveniment cu adevarat deosebit. Mancarea excelenta din toate punctele de vedere, traseele senzationale, pauza de 20 de minute geniala si cred ca ar trebui implementata la toate concursurile, roadbook-ul perfect, atmosfera de vis, ....... si as mai putea continua asa mult.
Multumim lui John&Laur, Tyh&Vetu, Andrei&George, Nasu Mare&Mitza pentru ajutorul dat.


Multumim Offroad Club Mures pentru aceasta etapa exceptionala din toate punctele de vedere!!!!

Re: Mures Trophy 2012 - Editia X

PostPosted: 19 Jun 2012, 10:54
by watcher
Exista si un dezavantaj la abordarea cu mancarea la restaurant pe traseu: daca rupi masina pana acolo nu mai mananci deloc :)

Re: Mures Trophy 2012 - Editia X

PostPosted: 20 Jun 2012, 12:10
by alexandru piedemonte
Daca Iasiul a insemnat succesul, Muresul a insemnat infrangerea.
In prima zi m-a lasat partea electrica a masini - s-a resetat o alarma veche ce o avea masina si nu era anulata. Fiind primul in traseu
Iar in trial 2 suruburi de la pivotul inferior au cedat la 30 m de sosire, ghinionul mai mare a fost ca furtunul de aer de la blocant se smulsese si nu am mai avut aderenta sa AR pana la linia de sosire. Aveam cronometru pe masina si cand s-a intamplat aveam 1.09 si mai faceam 4-5 secunde pana la finis.
Pentru mine si copilotul (Dragos Stoica- gigi becali din Serviciul Roman de comedeie) aceste 2 etape sunt primele si am avut ce invata.

Poze gasiti pe facebookul meu la Piedemonte Alexandru ( vreo 900 de la mures si 1200 de la iasi )

Re: Mures Trophy 2012 - Editia X

PostPosted: 20 Jun 2012, 12:45
by watcher
Bun venit in caruselul emotiilor legate de concursurilor de offroad : Groupwave :
Imi pare rau sa aud despre orice abandon, sper sa inveti din el ce sa ingrijesti /verifica la masina si sa scapi de aceste probleme...

PS: mi se parea mie ca il stiu de undeva pe copilot : Sailor :